Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
"Aztán oly hirtelen csönd jött... Megtágult fönt az ég" Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 18.
A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium szokásos őszi képző- és iparművészeti kiállítása idén az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója előtt tiszteleg, mottója Illyés Gyula Naplójegyzeteit idézi: „Aztán oly hirtelen csönd jött… Megtágult fönt az ég.” Az alkotók ismert megyei, városi képzőművészek, az iskola művésztanárai és volt, illetve jelenlegi diákjai. Az ünnepélyes megnyitón dr. Vizi László Tamásné igazgató köszöntötte a megjelenteket, a tárlatot Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg.
Tovább...
 
Paulo Coelho: Barátság Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 17.
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek.
Tovább...
 
A nyár emlékei  Megnyílt a városi táborok kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 17.
ImageGyermekek százainak nyári emlékeit idézi fel az a kiállítás, melyet a városi táborokban készített fotókból, szebbnél szebb kézműves alkotásokból nyitottak meg A Szabadművelődés Házában. Ismét elhangzottak a vakáció alatt tanult zeneszámok, levetítették a Velencén közösen összeállított animációs filmeket, végül moldvai táncházzal zárták az eseményt.
Tovább...
 
Elkezdődött a 17. Határon túli magyar irodalom napjai Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter, Fraller Ildikó   
2016. október 14.
Csütörtökön délután ünnepélyes keretek között kezdődött el a 17. Határon túli magyar irodalom napjai találkozó a Vörösmarty Társaság termében. Az idei rendezvény témája az 1956-os forradalom és szabadságharc irodalmi megjelenése, az írócsoportok kiállása és magatartása, illetve az emigráció irodalma.
Tovább...
 
Az elveszett hangszer Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 14.
ImageA zene világával ismertetik meg a Hermann Zeneiskola pedagógusai az óvodásokat a Zenede Bábszínház előadássorozatai révén. A hangszerek iránti érdeklődés felkeltését célzó program őszi bábelőadása alkalmával a kicsik a legapróbb hangszerekkel ismerkedhetnek meg.
Tovább...
 
Festészet Napja a Pelikán Galériában is Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 14.
A Székesfehérvári Művészek Társasága két programot is szervez szombaton délután a Magyar Festészet Napja alkalmából. Előbb Pintér Balázs szobrászművésztől hallhatnak számos érdekességet a Pelikán Galériába ellátogatók, majd Revák István vezetésével interaktív programot is tartanak, a látogatók pedig bepillantást nyerhetnek a festészet műhelytitkaiba. Mindkét eseményre díjtalan lesz belépés. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
Csütörtökön kezdődik a Határon túli magyar irodalom napjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 11.
ImageCsütörtökön délután kezdődik a Határon túli magyar irodalom napjai találkozó; a programokról Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke tájékoztatott. Az 1956-os forradalom és szabadságharc irodalmi megjelenése, az írócsoportok kiállása és magatartása, illetve az emigráció irodalma áll a három napos rendezvény középpontjában.
Tovább...
 
56 csepp vér - az Erkel Színházban is bemutatják a musicalt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 10.
ImageAz 1956-os forradalmat megidéző, fiataloknak szóló musicalt mutatnak be 56 csepp vér címmel a budapesti Erkel Színházban, Szikora János rendezésében október 23-án és 31-én. A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház együttműködésében létrejött előadásban Lőrinc pátert Feke Pál, Júliát Kiss Diána Magdolna, Robit Börcsök Olivér játssza.
Tovább...
 
Olvasás Éjszakája az Alexandrában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 07.
ImageAz Alexandra Kiadócsoport idén is megrendezi az Olvasás Éjszakáját, amelynek idén a székesfehérvári Alexandra Könyváruház is helyszínéül szolgál a Koronázó téren. A részletes programot alább közöljük.
Tovább...
 
I. Európai Art Mozi Nap Nyomtatás E-mail
Írta: Pisch Anikó   
2016. október 07.
ImageOktóber 9-én, vasárnap Európa mozizni megy! Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas idén első alkalommal rendezi meg az Európai Art Mozi Napot. Az európai film sokféleségét és a művészmozi, mint kulturális tér fontosságát népszerűsíteni hivatott nemzetközi eseményhez 34 ország több mint 1000 művészmozija csatlakozott, köztük a magyar Art Mozi Egyesület harminckét mozit számláló tagsága, így a fehérvári Barátság mozi is.
Tovább...
 
A Tilinkó Zenekar lesz a Közéleti és Kulturális Szalon következő vendége Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 06.
ImageA friss Fricsay-díjas Tilinkó Zenekar lesz a szeptemberben elindított Közéleti és Kulturális Szalon következő vendége. A program célja olyan emberek bemutatása a nagyközönségnek, akik az élet különböző területein elismerésben részesültek Székesfehérváron. A hétfő este 18.00 órakor kezdődő rendezvényen a zenekar tagjaival Látrányi Viktória televíziós műsorvezető beszélget. A kulturális rendezvényre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3246 - 3256 / 6188